Rappen

Als men aan “rap” denkt, denkt men al snel aan snelle auto’s en veel vrouwen omdat dit beeld tegenwoordig word geassocieerd met “rap”. Dit is niet onze opvatting, rap is uitgevonden door en voor zwarte jongeren uit de sloppenwijken van Amerika. Het woord “rap” komt uit een Amerikaanse slang en betekent “praten”. Iets vertellen op muziek was al een eeuwen oude traditie bij de zwarte Amerikanen. Vroeger had je Griots, reizende zangers en vertellers, die van dorp tot dorp reisden. De rappers zijn hun moderne broers en zussen.

Wat op papier wordt geschreven is dus de belevingswereld van de kinderen en jongeren. Een klein deel uit hun leven op papier. Het doorbreekt barrières, je durft jezelf beter te presenteren en ook word de nadruk gelegd op het articuleren. De taal technische kwaliteiten komen in iedereen naar voren en creativiteit wordt gestimuleerd. Ervaring, kennis en vaardigheden, motivatie, leeftijd, leervermogen en het zelfbeeld bepalen hoe een deelnemer aan de workshop begint.

Thomas heeft 5 jaar les gegeven in een project met (risico)jongeren, en naschoolse activiteiten georganiseerd voor kinderen. Vraaggericht werken heeft hij altijd belangrijk gevonden in het werk wat hij doet, en met deze motivatie heeft hij een stappenprogramma ontwikkeld die aansluit bij reguliere lessen binnen het onderwijs en hierop een aanvulling kan zijn. Kinderen, jongeren en volwassenen werken tijdens de workshop bewust en onbewust aan een aantal punten:
Emotioneel: Het uiten van emoties, doorbreken van grenzen.
Presentatie: Als de deelnemers door de microfoon rappen en/of optreden
Zelfbeeld: We schrijven realistische teksten met oog op zelfreflectie.
Taalvaardigheid: In de vorm van taalvaardigheid en spelling
Omgaan met agressie: De workshop kan een invloed hebben het omgaan met agressie, omdat rap werkt als een uitlaatklep.
De creativiteit van iedere doelgroep word geprikkeld en gestimuleerd.
Maar bovenal gaat het om de fun die men aan deze workshop beleeft!

Terug naar overzicht Meer informatie aanvragen

  • Creativiteit wordt gestimuleerd..

    Creativiteit wordt gestimuleerd..

Algemene informatie

  • Soort act: Workshop
  • Tijdsduur: Diverse sets binnen 4 uur
  • Bijzonderheden: Graag 220v stroompunt

Nieuwsbrief ontvangen?

* Verplichte velden