Breakdance

De Groove Kings zijn in verschillende aantallen dansers inzetbaar voor openingsshows, entre-acts, clinics Streetdance (voor jong & oud), campagnes, beurzen, Sinterklaasshows (als Urban Dance Pieten), onderdeel van dansproducties en maatwerk. Naar wens van de opdrachtgever kleden zij zich stijlvol sportief of juist als business men of in outfits met uw bedrijfslogo!

De Groove Kings is één van de bekendste dansgroepen in Nederland. In 2008 breken ze door met breakdance battles. ‘Battle of the year international’, een mijlpaal voor de Groove Kings en een droom van iedere breakdancer. Het vertegenwoordigen van je land en je crew op de wereldkampioenschappen breakdance, waar alleen de crème de la crème uit de breakdance wereld aan mee mogen doen. Deze droom begon bij de ‘Battle of the year BeNeLux’, de kwalificatie voorronde van het WK breakdance. Hier moesten verschillende breakdance teams een showcase presenteren aan de jury. De vier beste teams worden geselecteerd voor de battle om de 1e plaats. De Groove Kings wint deze battle en wordt 1e, hierdoor kwalificeren zij zich voor het WK Breakdance! De droom ‘Battle of the year Internationaal 2008’ wordt werkelijkheid.
Na de overwinning in 2008 hield het succes van de Rotterdamse dansgroep niet op. In 2009 presenteren de Groove Kings zich bij de jury van ‘Hollands Got Talent’ waar zij het jury commentaar: “Can it be any cooler than this” ontvangen van niemand minder dan Patricia Paay. Ook ontvangen zij commentaar van Henk-Jan Smith: “Jullie heten met recht de Groove Kings, jullie zitten allemaal in dezelfde groove”! Tijdens deze talentenjacht schoppen de Groove Kings het tot de finale en behalen de 3e plaats.

Terug naar overzicht Meer informatie aanvragen

  • Leer te breakdancen..

    Leer te breakdancen..

Algemene informatie

  • Soort act: Urban Entertainment - Workshop
  • Tijdsduur: Diverse sets binnen 4 uur
  • Bijzonderheden: Speelruimte afhankelijk van de grote vd groep

Nieuwsbrief ontvangen?

* Verplichte velden